חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"פ 10044/03

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון בירושלים
10044-03
7.12.2003
בפני :
יעקב טירקל

- נגד -
:
אלכסיי סמיונוב
עו"ד חיים מקלר
:
מדינת ישראל
עו"ד שרית טובבין
החלטה

1.        בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כבוד השופט י' אלון), הרשיע את המערער-המבקש על פי הודייתו, בעבירות של חבלה חמורה ושל חבלה במזיד ברכב וגזר עליו מאסר לתקופה של 24 חודשים, בניכוי 42 ימי מעצר, מאסר על תנאי לתקופה של 18 חודשים. כמו כן חייב אותו לפצות את המתלונן בסכום של 10,000 ש"ח. הרקע למעשים היה מפגש רעים, שבו השתתפו המערער והמתלונן, ובמהלכו סבר המערער שהמתלונן נותן עיניו באשתו. בין השניים התפתחה תגרת ידיים ובעקבותיה ניפץ המערער שמשה במכוניתו של המתלונן; בשלב מאוחר יותר דקר המערער את המתלונן דקירה עמוקה בסכין בבטנו העליונה ולאחר מכן סובב את הסכין ושלף אותה. בגופו של המתלונן נפגעו כיס המרה, הכבד ודופן הקיבה. הוא נותח, כיס המרה נכרת, התפרים נתפרו והוא אושפז לתקופה ממושכת.

           המערער מערער על חומרת עונשו. בגדר הערעור מבקש הוא לעכב את תחילת ריצוי העונש.

2.        בקשתו של המערער מושתתת על כך שבית המשפט בגזר דינו שיווה לנגד עיניו את כתב האישום המקורי ולא את כתב האישום כפי שתוקן. עוד טען שלא ניתן משקל מספיק להמלצתו של שרות המבחן להסתפק בהטלת עונש של מאסר בעבודות שרות.

           דין הבקשה להדחות. מעשיו של המערער - כפי שתוארו למעלה, על פי כתב האישום המתוקן - הם חמורים ביותר ודינו של עושה מעשים כאלה הוא עונש כבד ומרתיע. אכן, המערער הוא צעיר כבן 28 שנים, אב לילד קטן וללא הרשעות קודמות, אולם אין באלה, ואף לא בהמלצת שרות המבחן, כדי לשמש טעם מספיק להקלה ממשית בעונש. במצב דברים זה ניתן לקבוע כי סיכויי הערעור קלושים.

3.        הבקשה לעכב את תחילת ריצוי העונש נדחית. המערער יתייצב לריצוי העונש כפי שקבע בית המשפט המחוזי.

           ניתנה היום, י"ב בכסלו תשס"ד (7.12.03).

                                                                                      ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   מפ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>